Op deze pagina ziet u de wachttijden per 1 juni 2018.

 

  • Polikliniek 21 kalenderdagen
    Het gaat hier om de actuele wachttijden voor een eerste oogheelkundige beoordeling bij Oogcentrum Noordholland.

 

  • Cataract / Staar 50 kalenderdagen
    Het gaat hier om een driemaandelijks gemiddelde wachttijd voor een staaroperatie bij Oogcentrum Noordholland.

 

Bekijk hier de wachttijden

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Voorafgaand aan het eerste consult dient u als nieuwe klant een verwijsbrief van de huisarts of optometrist te overleggen. De zorgverzekeraars eisen dit! Indien u al bij ons bekend bent is een verwijsbrief alleen nodig als er sprake is van een nieuwe zorgvraag.

Is er iets spoed?

Spoedbeoordelingen worden dagelijks gezien. Er zijn korte lijnen met de huisartsen in de regio. Uw huisarts kan voor u een afspraak voor een spoedbeoordeling bij ons maken of u kunt zelf contact met ons opnemen via nummer 088 9191800.

Bereikbaar

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur met uitzondering van spoedbeoordelingen, want voor spoed kunt u te allen tijde bij ons terecht.