Belangstelling voor een ooglaserbehandeling?

De oogartsen van Rijnzicht Oogkliniek onderzoeken altijd eerst of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Is dat het geval? Dan kijken ze welke ooglasertechniek voor u het meest geschikt is. Dit hangt onder meer af van uw oogafwijking en de dikte van uw hoornvlies. Bij Rijnzicht Oogkliniek voeren ze ooglaserbehandelingen uit volgens de twee meest veilige en succesvolle ooglasermethodes: Femto-LASIK en PRK/LASEK.

Veilig en pijnvrij ooglaseren

Bij elke ooglaserbehandeling maakt de oogarts met een laser het oppervlak van een oog vlakker of boller, afhankelijk van de oogafwijking. Zo verhelpen wij uw bijziendheid, verziendheid of cilinderafwijking. De oogartsen voeren de behandeling uit volgens richtlijnen van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie. Uw ogen verdoven zij vooraf met oogdruppels, zodat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. Na de ooglaserbehandeling kunnen uw ogen twee tot vier dagen branderig en soms gevoelig zijn.

Femto-LASIK met de Zwitserse Ziemer Femtosecond ooglaser

Rijnzicht Oogkliniek werkt sinds 2012 met de Zwitserse Ziemer Femtosecond laser, de meest geavanceerde ooglaser. Eind 2012 heeft Ziemer bij Rijnzicht Oogkliniek de nieuwste premium Femtosecond laser, de LDVTM Z2, geplaatst. Ook is afgesproken dat Rijnzicht Oogkliniek de referentiekliniek in Nederland voor deze nieuwste Femtolaser is geworden. Met deze computergestuurde laser maakt de oogarts in een paar seconden een flinterdun flapje in het hoornvlies. Er komt geen mesje aan te pas. Vervolgens wordt met een hypermoderne excimerlaser – Allegretto Wave ™  Eye-Q Laser – de brilsterkte gecorrigeerd. Ook dit is een kwestie van seconden. Daarna legt de oogarts het flapje terug op zijn plaats. Het hecht zich direct, zodat u snel weer goed kunt zien. Deze ooglasermethode is nauwkeurig en veilig. Bij een goed vooronderzoek is de kans op complicaties vrijwel nihll. De resultaten kunnen we van tevoren goed voorspellen.

Trans PRK

Trans PRK is de nieuwste manier van een oppervlakkige laserbehandeling van het hoornvlies. Bij een Trans PRK ooglaserbehandeling verwijdert de Excimerlaser – Allegretto Wave ™  Eye-Q Laser – het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies. Vervolgens corrigeert dezelfde excimer laser de brilsterkte. Door deze Trans PRK is het wondje gelijkmatiger en daarmee het herstelproces korter dan bij de PRK/Lasek methode. De gebruikelijke gevoeligheid van uw ogen duurt na een Trans PRK behandeling korter. De Trans PRK methode is, net zoals de PRK/Lasek, vooral bedoeld voor diegenen die niet in aanmerking komen voor een Femtosecond ooglaserbehandeling. De resultaten van de Trans PRK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

PRK/LASEK methode

Bij de PRK/LASEK methode weekt de oogarts met een borsteltje of met de laser het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies los. Daarna wordt – net als bij de Femto-LASIK behandeling – de brilsterkte gecorrigeerd met de de Allegretto Wave ™  Eye-Q Laser. U krijgt een verbandlensje dat een aantal dagen blijft zitten. Zo herstellen uw ogen sneller. De eerste dagen kunnen uw ogen gevoelig zijn. Het duurt een paar dagen tot enkele weken voordat uw zicht volledig hersteld is. De resultaten van de PRK/LASEK methode zijn goed voorspelbaar en stabiel.

Wilt u meer weten over de ooglasertechnieken die wij gebruiken? Download dan de achtergrondinformatie over de Femtosecond LASIK-methode (pdf), de Trans PRK methode (pdf) of de PRK / LASEK methode (pdf).

Kosten ooglaseren en lensimplantatie

Bij Rijnzicht Oogkliniek informeren zij u vooraf duidelijk over de kosten van de ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. Sommige verzekeraars vergoeden de behandeling deels vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hierover altijd even bij uw eigen verzekeraar.

De kosten van ooglaseren en lensimplantatie zijn inclusief:

  • Tijd, toewijding en ervaring door dezelfde oogarts tijdens het gehele traject
  • Zeer complete nazorg bestaande uit minimaal zes nacontroles of zoveel als nodig is gedurende de eerste twee jaar
  • Eventuele bijbehandeling binnen twee jaar
  • Behandeling door één van de Nederlandse, BIG-geregistreerde, oogartsen die allen getoetst zijn door het NGRC (Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie).
  • Goede en eerlijke voorlichting
  • Gebruik van de nieuwste generatie apparatuur waardoor het resultaat nog beter voorspelbaar
  • 24/7 bereikbaarheid van onze oogartsen

Onderzoek

Quickscan (oriënterend klein onderzoek) gratis
Volledig oogheelkundig vooronderzoek € 100,-

Ooglaserbehandelingen (per oog)

Wavefront optimized behandeling Femto Lasik Ziemer LDV € 1.995,-
(€ 1.745,-*)
Wavefront optimized behandeling Trans PRK
€ 1.495,-
(€ 1.295,-*)
Wavefront optimized behandeling PRK/ Lasek € 1.295,-
(€ 1.095,-*)

Lensimplantaties (per oog)

Artisan Lens € 2.450,-
(€ 2.144,-*)
Artiflex Lens € 2.450,-
(€ 2.144,-*)
Torische Artisan lens € 2.850,-
(€ 2.494,-*)
Torische Artiflex lens € 2.850,-
(€ 2.494,-*)
Prelex/RLE € 2.500,-
(€ 2.188,-*)
Torische Prelex € 2.850,-
(€ 2.494,-*)

*Inclusief korting meeste zorgverzekeraars. Kortingen en vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u bij ons opvragen.

Diversen

Bioptics
Bioptics is een vooraf geplande ooglaserbehandeling na een lensimplantatie
€ 500,-
Second opinion € 250,-
Herbehandeling
Eventuele herbehandeling binnen twee jaar is kosteloos. Na twee jaar zal er een
bedrag van € 500 per oog in rekening gebracht worden.
€ 500,-

Medicatie

De kosten van de medicijnen zijn niet inbegrepen bij de prijs. Deze worden echter vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel is de vergoeding afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico. Dit kan ook van invloed zijn op uw no-claim/eigen risico. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. U dient u rekening te houden met een eigen risico van minimaal € 385,- per jaar. De medicatie voor de ooglaserbehandeling bestellen zij als service voor u, zodat u deze bij de behandeling direct meekrijgt.

Ontdek welke behandeling het beste bij u past. Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van de informatieavonden. Natuurlijk behoort het ook tot de mogelijkheden om direct een afspraak te maken voor een quickscan of een vooronderzoek.


Vraag hier een volledig oogheelkundig vooronderzoek aan

Om een vooronderzoek aan te vragen verzoeken wij u te mailen naar info@rijnzichtoogkliniek.nl met uw naam, adres, postcode/woonplaats en telefoonnummer.

Na ontvangst van uw e-mail zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.