Wanneer kan ik een afspraak maken voor een polikliniekbezoek in het Oogcentrum Noordholland?

U kunt telefonisch een afspraak maken voor een polikliniekbezoek in het Oogcentrum Noordholland van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 17.30 uur. Het telefoonnummer is 088-9191800.

Het Oogcentrum Noordholland is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur, op de zaterdagen dat er geopereerd wordt is het Oogcentrum geopend van 8.00 tot 16.00 uur en op de dinsdagen is het Oogcentrum tot 21.00 uur geopend.

Informatie aanvragen of reageren per e-mail kan ook op info@oogcentrumnoordholland.nl

Hoe zit het met de vergoeding?

Bij het inkopen van zorg speelt de geleverde kwaliteit voor zorgverzekeraars een steeds grotere rol. Een geruststellende wetenschap voor onze klanten: alle zorgverzekeraars hebben voor 2019 een overeenkomst afgesloten met Oogcentrum Noordholland. Alle zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Het is echter wel aan te raden uw polisvoorwaarden goed na te lopen indien uw behandeling niet onder de basisverzekering valt.
Voor meer informatie, vragen en antwoorden, over kosten in de zorg kunt u tevens terecht op onderstaande websites:
www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg
www.nza.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/de-ziekenhuisrekening

Hoe worden de kosten van mijn zorg/behandeling bepaald?

Ziekenhuizen rekenen nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere zorgactiviteiten in een pakketje. Deze zorgactiviteiten bestaan bijvoorbeeld uit een gesprek met de arts, een onderzoek of een operatie. Het pakketje met de zorgactiviteiten heet een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Het Oogcentrum stuurt een rekening voor het pakketje zorg (de DBC) naar uw zorgverzekeraar.

Waarom kan er vooraf niet altijd een goede indicatie van de kosten worden gegeven?

Het is van tevoren niet mogelijk om vast te stellen wat de kosten van uw behandeling zijn. Eerst moet worden vastgesteld wat er aan de hand is en welke onderzoeken en behandeling(en) er nodig zijn om u te helpen. U bezoekt daarom eerst de medisch optometrist, medisch orthoptist of de oogarts.

Hoe werkt het betalen van ziekenhuiszorg?

De NZa heeft de route van ziekenhuisbezoek tot rekening in beeld gebracht. In een animatiefilm en op een informatiekaart legt de NZa uit hoe declaraties in ziekenhuizen werken: wat registreren artsen? En hoe wordt dat uiteindelijk een rekening?

Bekijk hier de animatiefilm van de NZa

Ik ben in 2018 bij het Oogcentrum geweest, maar heb een rekening van de zorgverzekeraar ontvangen voor het eigen risico van 2017. Hoe kan dat?
Bekijk hier het antwoord van NZa op de informatiekaart

Wat is het verschil tussen een restitutie en naturapolis?

Een belangrijk verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis is dat je met een restitutiepolis zelf je arts en andere zorgverleners mag kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt.
Het is dus niet zo dat als de behandeling in de basisverzekering is opgenomen automatisch alles vergoed wordt.
Iedere zorgverzekeraar hanteert zijn eigen polisvoorwaarden en wij verzoeken u dan ook om te informeren naar uw polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Is er parkeerruimte aanwezig?

U kunt bij ons voor de deur parkeren. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Contactgegevens Oogcentrum Noordholland

Telefoonnummer: 088 91 91 800

Spoednummer voor huisartsen: 088 91 91 898

Faxnummer: 088 91 91 899

E-mailadres: info@oogcentrumnoordholland.nl

Adres: W.M. Dudokweg 55, 1703 DC te Heerhugowaard